Hvad er den rigtige uddannelse for mig? Hvilket job skal jeg gå efter?

Vi har et samarbejde med UU Vejen, som sammen med skolens øvrige ansatte, tager sig af vores elever omkring Ungdoms Uddannelses (UU) tilbud. Med udgangspunkt i, hvad du gerne vil, finder vi sammen med dig og dine forældre ud af, hvad du skal efter efterskolen.

Vejledning består i løbet af året i følgende:

Fælles introduktion til diverse ungdomsuddannelser.

Samtaler med den dig omkring netop dine personlige kompetencer, evner, motivation og muligheder indenfor uddannelsesønskerne. Samtalernes mål er, at du bliver afklaret i forhold til dit fremtidige uddannelsesvalg.

Samtalerne danner desuden grundlag for udarbejdelse af uddannelsesplanen, der udarbejdes i samarbejde med eleven, kontaktlæreren og forældrene.

For både 9 og 10 klasse vil der være mulighed for erhvervspraktik, der tilrettelægges fra efterskolen og foregår i nærområdet, da du bor på skolen i praktikperioden.

Mulighed for brobygning i 9. klasse for de af jer, der overvejer at starte en ungdomsuddannelse efter 9. klasse.

Obligatorisk brobygning i 10. klasse.

Udfyldelse af ansøgning til den valgte uddannelse, job, ungdomshøjskole, produktionsskolen, EGU m.v. efter 9. og 10. klasse. Det gør vi sammen med dig og dine forældre.